Lucrarea, conceputa sub forma unui curs universitar, este in acord cu noul cadru normativ si abordeaza exhaustiv problematica achizitiilor publice, astfel: achizitiile publice „clasice”, achizitiile sectoriale, achizitiile publice in domeniile apararii si securitatii, concesiunile de lucrari si de servicii, remediile si caile de atac. Pentru o mai buna intelegere a modului in care este aplicata legislatia la cazurile concrete, este evocata o selectie de decizii relevante ale Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor. Cartea contine si un set orientativ de teste grila care ii va ajuta pe cititori sa-si fundamenteze si sa-si verifice cunostintele acumulate.
Editia a 4-a a cartii a avut in vedere ultimele acte normative aparute, indeosebi O.U.G. nr. 45/2018 care a adus modificari substantiale in ceea ce priveste remediile si caile de atac, noile competente ale Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor pentru uniformizarea practicii si pentru solutionarea unei probleme de drept, etc., precum si O.U.G. nr. 39/2018 care a reconfigurat integral parteneriatul public-privat.
Dan Cimpoeru a organizat si condus in perioada 2015-2016 conferintele lunare pe teme de sanatate publica in cadrul proiectului „INTELIGENTA IN SANATATE” („SMART IN HEALTH”) organizat sub Asociatia Alianta Pacientilor Cronici din Romania, Facultatea de Administratie si Afaceri din Universitatea din Bucuresti si Asociatia Romana de Drept si Afaceri Europene. Incepand cu anul 2016 este consultant pe probleme juridice al Organizatiei Mondiale a Sanatatii – Oficiul pentru Romania si membru in Consiliul director al Coalitiei Europene a Pacientilor Bolnavi de Cancer (European Cancer Patient Coalition) cu sediul la Bruxelles.
Autor: Dan Cimpoeru
[ comanda aici ]